01 July 2014

Appelflappen (Nederlands Recept)

APPELFLAPPEN
(Nederlands Recept)
Ingredienten:
1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries)
appels

50 gram suiker
50 gram rozijnen
- 1 ei
- snufje kaneel
- meizena

BEREIDINGSWIJZE APPELFLAPPEN

Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien. Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen. 
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes. 
Meng appelblokjes, suiker, kaneel, rozijnen en een halve eetlepel maizena goed door elkaar met een houten lepel
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht. Druk de randen aan met een vork. Haal van de bovenzijde het plastic los.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt ei.
Eventueel kun je de met ei bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de appelflappen 25 min. in het midden van een voorverwarmde oven (200°c).
Wanneer je de appelflappen in de suiker gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden). Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.
Resep Bahasa Indonesia dengan versi resep dari saya:

Bahan-bahan yang dibutuhkan:

- 1 pak atau 10 lembar Puf Pastry
- 2 Appel hijau
- 50 gr gula pasir
- 50 gr kismis
- 1 butir telur
- bubuk kayu manis/spekkoek, secukupnya
- meizena

Cara Membuatnya:
1. Kupas apel dan potong kotak-kotak
2. Masak apel, kismis, kayu manis, gula pasir dan maizena secukupnya, aduk rata.
3. Setelah agak lunak dan mengeluarkan harum, mati kan apinya dan dinginkan.
4. Siap untuk di bentuk, masukan apel di tengah kulit pastry lipar segi tiga (lihat foto saya)
5. Masukan dan bentuk appelflappen sampai habis setelah itu
olesi dengan telur dan taburi gula pasir kedua sisinya.
6. Appelflappen siap di oven dengan temperatur 150 derajat sampai kecoklatan.
7. Siap di sajikan...lekker untuk teman minum coffie dan teh.

SELAMAT MENCOBA

2 comments:

  1. Pasti endess alias nendang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lumayan. Mba Anne, buat sarapan pagi kita.
      Terima kasih sudah mampir di REAL Kitchen NL.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(28.Okt.2013)